Пушена сьомга с картофи на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7933933 www.24chasa.bg

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Тази рецепта е вдъхновена от ястие, което опитах наскоро в Португалия, с тази разлика, че там го правят с риба треска. Разбира се, можете да използвате каквато риба предпочитате, а също така тя може да е сурова или пушена”, пише Анелия Терзиева. 

ПРОДУКТИ

100 г пушена сьомга

150 г заквасена сметана

100 г пушен кашкавал

3-4 картофа

черен пипер и

индийско орехче на вкус 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме картофите и ги обелваме. Нарязваме ги на кубчета, също и рибата, но на ситно.

Смесваме я с картофите и сметаната, към която предварително сме добавили малко вода. Объркваме продуктите добре.

Овкусяваме с черен пипер, индийско орехче на вкус. Аз лично не добавям сол, тъй като има достатъчно и в рибата, и в кашкавала.

Поръсваме отгоре с настъргания кашкавал или друго пушено твърдо сирене. Печем до златисто и изваждаме от фурната.