Филе пангасиус с картофки на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7941642 www.24chasa.bg

Приготвено с моркови, тиквички и гъби

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Пангасиус е риба, която е предпочитана поради факта, че няма кости”, пише ни Виолета Василева. 

ПРОДУКТИ

филе пангасиус

стар лук

моркови (може и от туршия)

кисели тиквички от туршия, може и пресни (или кисели краставички)

картофи

гъби по желание

сол, черен, червен пипер, чубрица на вкус (и други подправки, подходящи за рибата)

*Количество на продуктите не съм посочила, това ще прецените вие в зависимост от това колко филета ще приготвяте и според вкуса. 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оставяме филето да се размрази и отцеди от водата. Почистваме лука и нарязваме на шайби, както и тиквичките (или киселите краставички) и морковите. Ако добавяме гъби, нарежете и тях на шайби. Подсушаваме и овкусяваме филето със сол и черен пипер.

Подреждаме в тавичка, покрита с фолио, част от шайбите лук, върху тях подреждаме филето, цяло или нарязано на парчета, на разстояние едно от друго. Поливаме с малко олио и слагаме тиквички, лук, моркови и гъби. Между филето поставяме предварително нарязани и подправени със сол, червен, черен пипер и чубрица картофи.

Покриваме тавичката с друг лист фолио и запичаме във фурната на 190 градуса. Към края на печенето, махаме фолиото и оставяме за около 10-15 минути рибата във фурната, като намаляваме градусите малко.

Настъргваме по желание кашкавал, който ще се разтопи от топлината на готовото ястие и ще придаде изящен завършек.