Маринован октопод на грил

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7958160 www.24chasa.bg

Приготвен със зехтин, лимон, чесън и риган

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Рибата и морските дарове са позволени в коледния пост до 19 декември, с изключение на сряда и петък. Така че може да приготвите интересната рецепта, която ни предлага Жана Стоянова. 

ПРОДУКТИ

1 октопод

1 лимон

зехтин

сол

черен пипер

дафинов лист

риган

3-4 скилидки чесън 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме и измиваме хубаво октопода. Поставяме тенджера на котлона, пълна с вода. В нея сме сложили сол, счукан черен пипер и дафинов лист на вкус.

Оставяме течността да заври. След това потапяме няколко пъти октопода и накрая го поставяме във врящата вода.

Варим на умерен огън около 30-40 минути. Изваждаме го и отрязваме пипалата му, а главата на октопода нарязваме на ленти.

Мариноваме с лимон, зехтин, счукан чесън и риган. Запичаме за кратко на сгорещения грил тиган. Сервираме октопода с лимон и магданоз.