
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Звездната кухня с Мила и Толик” е новото кулинарно шоу на “24 часа” и Mila.bg. Двамата пробват рецепти на обичани звезди. Толик и Мила тестваха барабойника на шеф Таньо Шишков по рецепта от книгата му с шеф Иван Манчев “Любимо от родната кухня”.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница, препечени на сач
400 г картофи
2 глави лук
7-8 с.л. свинска мас или краве масло
50 мл олио
олио
2-3 с.л. ронена чубрица
червен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме картофите на малки кубчета или кръгчета и ги сваряваме във вода. През това време режем лука на полумесеци и го задушаваме в предварително загрятата мазнина: олио и 1-2 с.л. мас или масло. Когато картофите са готови, ги отцеждаме и ги добавяме към лука и мазнината. Овкусяваме с ронена чубрица.
Разпъваме един лист от корите за баница, намазваме го със съвсем малко разтопена мас или масло и отгоре нареждаме плънката.
Поръсваме добре с червен пипер и малко сол. Отгоре поставяме друг лист и повтаряме процедурата с мазнината, плънката и подправките, докато свършат корите.
Поставяме баницата в намазнена тава и заливаме отгоре с останалата мас. Овкусяваме със сол и червен пипер и печем на 180 градуса за около 25-30 минути.