"Пица" от кисело зеле с боб

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7967446 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви бърза рецепта за интересна пица, подходяща за коледния пост. Идеята и снимките са дело на зет ми”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

*Количеството продукти е според броя на сътрапезниците:

Големи листа кисело зеле

бобена салата

веган кашкавал

орехови ядки

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Застиламе подходяща тавичка с хартия за печене. Отгоре поставяме листата кисело зеле. Върху тях равномерно разпределяме бобената салата. Ако е нужно, добавяме малко сол.

Поръсваме обилно “пицата” с настърган веган кашкавал. Най-отгоре слагаме нарязаните орехови ядки.

Печем “пицата” на два реотана в загрята фурна на 230 градуса около 20 минути. Сервираме я, докато е още топла, като с дърпане отстраняваме хартията, придържайки с другата ръка зелевото листо.