
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви бърза рецепта за интересна пица, подходяща за коледния пост. Идеята и снимките са дело на зет ми”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
*Количеството продукти е според броя на сътрапезниците:
Големи листа кисело зеле
бобена салата
веган кашкавал
орехови ядки
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Застиламе подходяща тавичка с хартия за печене. Отгоре поставяме листата кисело зеле. Върху тях равномерно разпределяме бобената салата. Ако е нужно, добавяме малко сол.
Поръсваме обилно “пицата” с настърган веган кашкавал. Най-отгоре слагаме нарязаните орехови ядки.
Печем “пицата” на два реотана в загрята фурна на 230 градуса около 20 минути. Сервираме я, докато е още топла, като с дърпане отстраняваме хартията, придържайки с другата ръка зелевото листо.