Месено подаръче с 3 вида плънка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8046497 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Чудесна идея за подарък, ако сте поканени на гости и се чудите какво да занесете на домакините. Повярвайте, че ще останат сто пъти по-доволни, отколкото, ако им отнесете нещо купено”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За тестото:

500 г брашно, 25 г жива мая, 3 с.л. олио, 2 с.л. заквасена сметана, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 200-250 мл хладка вода

За първата плънка:

150 г праз, 1 к.ч. ориз, 1 червена чушка, 3 с.л. олио, червен пипер, джоджен и сол на вкус

За втората плънка:

250 г кайма, 1 с.л. олио, черен пипер, чубрица и сол

За третата плънка:

1 мъничка кисела зелка, червен пипер, пресен девесил и сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Замесваме тесто от посочените продукти. Оставяме го да втаса за около час. Сваряваме ориза за първата плънка. Промиваме го със студена вода и го запържваме с олиото и нарязания праз. Овкусяваме със сол, червен пипер и джоджен. Приготвяме месната плънка, като запържваме каймата с подправките. Последната плънка правим, като нарязваме и запържваме зелето. Овкусяваме с червен пипер и след като махнем плънката от котлона - с пресен девесил.

Разделяме тестото на 4 топки, като едната е по-голяма от другите. Намазваме правоъгълна тава с олио. Разточваме голямата топка на тънка кора и с нея завиваме дъното на тавата, като оставяме краищата ѝ да висят.

Разстиламе оризовата плънка. Върху нея слагаме първата по-малка разточена кора, изрязана в правоъгълна форма. Върху нея слагаме месната плънка и разточваме малка кора в правоъгълна форма. Върху нея поставяме зелевата плънка. Изрязваме дебелото от краищата на най-долната кора и я загръщаме върху плънката.

Разточваме последната малка кора, изрязваме я внимателно. Слагаме я върху зелето и внимателно я подпъхваме с помощта на нож, така че да не стърчи по време на печенето. Изрязваме лентички и оформяме панделката. Нареждаме черен пипер за декорация. Намазваме печивото с разбит белтък и малко олио. Оставяме го да втаса. Печем за 40 мин в загрята на 180 градуса фурна. Изваждаме го и го оставяме да поизстине.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача