Кой готви днес: Мария Иванова е българка, която от 20 години живее в слънчевия американски щат Флорида. Научила се е да си пести времето и затова предлага лесна, но и вкусна според нейните задокеански приятели рецепта. Подходяща е за начинаещи домакини.
ПРОДУКТИ НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ
За подложката
200 г тънки кори за баница
70 г краве масло
За крема
1 л прясно масло
150 г захар
4 яйца
4 препълнени с.л. брашно
1 с.л. озахарени портокалови кори
За глазурата
4 белтъка
4 с.л. пудра захар
ванилия
4 с.л. кристална захар
Да се сервира на другия ден, за да могат се пропият корите с крема.
КАК СЕ ПРИГОТВЯ
Корите се надробявати се запичат с маслото до златисто, като се разбъркват, за да не се слепят. Може да се използва също така домашна юфка (1 пакет).
Яйцата се разделят.От жълтъците, брашното, захарта и млякото се сварява с непрекъснато бъркане до сгъстяване крем, който накрая се ароматизира с портокаловите кори. Още топъл, кремът се излива върху изстиналите вече запечени кори. От белтъците и пудрата захар на водна баня се получава стегнат белтъчен сняг, който се разстила върху крема равномерно.
За да се оформят парчетата,от кристалната захар с малко вода се прави течен карамел и още топъл се излива по предварително очертаните квадрати и се рисуват орнаменти за украса. Фурната се затопля до 150° на горния реотан до порозовяване на глазурата.
Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Лесната рецепта днес е на Мария Иванова, която живее от 20 години в САЩ.