Селска яхния със суджук и зелев сок

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8067305 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Една от зимните емблеми в кулинарията е киселото зеле и неговият здравословен сок, наречен още зелева чорба. В днешната гозба той е в основата на интересния ѝ вкус”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

300 г домашен суджук

1 стрък праз лук

1 ч.ч. ориз

1 ч.ч. зелев сок

5 ч.ч. вода

5 с.л. олио

по 1 щипка сол, чубрица и млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме праза на парчета, а суджука - на филийки. В тенджера изсипваме мазнината, слагаме щипката сол и запържваме заедно двата продукта за не повече от 5 минути.

Прибавяме измития ориз и запържваме всичко за още 2 минути. Наливаме зелевия сок и водата. Овкусяваме с чубрицата и черния пипер.

Намаляваме котлона и оставяме яхнията да къкри, докато оризът се свари напълно. Ако ви се стори, че яхнията е гъста, можете да долеете още вода.

Хапваме яхнията, когато поизстине. Като цяло гозбата е много вкусна и лесна за приготвяне.