Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Една от зимните емблеми в кулинарията е киселото зеле и неговият здравословен сок, наречен още зелева чорба. В днешната гозба той е в основата на интересния ѝ вкус”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
300 г домашен суджук
1 стрък праз лук
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. зелев сок
5 ч.ч. вода
5 с.л. олио
по 1 щипка сол, чубрица и млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме праза на парчета, а суджука - на филийки. В тенджера изсипваме мазнината, слагаме щипката сол и запържваме заедно двата продукта за не повече от 5 минути.
Прибавяме измития ориз и запържваме всичко за още 2 минути. Наливаме зелевия сок и водата. Овкусяваме с чубрицата и черния пипер.
Намаляваме котлона и оставяме яхнията да къкри, докато оризът се свари напълно. Ако ви се стори, че яхнията е гъста, можете да долеете още вода.
Хапваме яхнията, когато поизстине. Като цяло гозбата е много вкусна и лесна за приготвяне.