Банички мъфини

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8101319 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Хрумки, които ми идват понякога, когато имам продукти в малки количества и искам да ги превърна в нещо вкусно и интересно, разбира се. Точно в това се превърнаха и тези симпатични и вкусни банички”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

яйца 

сирене

няколко кори за баница

кисело мляко

хлебна сода

шунков салам

олио за намазване

“В зависимост от количеството на шунката, с която ще покрия формите, приготвям и количеството на плънката в тях”, уточнява Виолета Василева.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Намазваме стените и дъното на формите за мъфини или такива за тарталети с олио, използвайки четка. Покриваме дъното и стените им с шунковия салам.

Слагаме в купа продуктите, с които разполагаме. В моя случай използвах две яйца, около 100 г натрошено сирене, 4-5 с.л. кисело мляко с разбъркана в него щипка хлебна сода и два листа от кори за баница, които са нарязани на по-малки парчета.

Объркваме продуктите много внимателно и го сипваме във формите. Опичаме баничките мъфини в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.