Мъфини с ябълки и орехи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8118016 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Бързи, лесни и вкусни мъфини, които ще станат любими на всички”, пише ни Ирина Андреева.

ПРОДУКТИ

2 яйца

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. олио

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ванилена захар

2 ябълки

150 г орехови ядки

За поръсване:

орехови ядки, захар и пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата в купа със захарта. Добавяме олиото,ванилената захар и бакпулвера. Разбъркваме и сипваме на два пъти брашното. Трябва да получим гладка кексова смес.

Обелваме ябълките и ги настъргваме, орехите нарязваме на дребно. Прибавяме и тях към сместа за мъфини и бъркаме добре всичко.

Подготвяме намаслена тавичка за мъфини и слагаме във всеки отвор хартиена кошничка. С помощта на лъжица за сладолед сипваме от сместа в 2/3 от обема им.

Поръсваме всеки мъфин с малко орехи и ч.л. кристална захар. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изваждаме готовите мъфини и след охлаждане поръсваме с пудра захар.