Пъстърва с кашу и джинджифил

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8154002 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рибна рецепта, подходяща за месеца на виното и влюбените. Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

2 пъстърви, 50 г сурово кашу, 1 скилидка чесън, 1 ч.л. настърган пресен джинджифил, 100 мл кокосово мляко, 2 с.л. фъстъчено или слънчогледово олио, лимон, сол и черен пипер на вкус

За гарнитура:

картофи, моркови,

чушки, олио,

подправки на вкус -

босилек, мащерка,

риган, сол

За украса:

чери домати и

прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме почистените риби много добре под течаща вода и ги подсушаваме. Натриваме ги отвън и отвътре със солта и пипера. В загрятото олио запържваме ситно нарязания чесън и настъргания джинджифил.

Разбъркваме и добавяме сока от половината лимон и кокосовото мляко. Поставяме рибите в тава, застлана с хартия за печене. Заливаме ги с горещия сос и ги поръсваме с едро нарязаното кашу.

Редим около тях нарязани на филийки картофи, моркови на кръгчета и чушки на ивици. Леко ги поръсваме с олио и подправки.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервираме рибите с гарнитурата, украсени с чери домати и листенца мента, придружени с чаша хубаво вино.