
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви рибна рецепта, подходяща за месеца на виното и влюбените. Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
2 пъстърви, 50 г сурово кашу, 1 скилидка чесън, 1 ч.л. настърган пресен джинджифил, 100 мл кокосово мляко, 2 с.л. фъстъчено или слънчогледово олио, лимон, сол и черен пипер на вкус
За гарнитура:
картофи, моркови,
чушки, олио,
подправки на вкус -
босилек, мащерка,
риган, сол
За украса:
чери домати и
прясна мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме почистените риби много добре под течаща вода и ги подсушаваме. Натриваме ги отвън и отвътре със солта и пипера. В загрятото олио запържваме ситно нарязания чесън и настъргания джинджифил.
Разбъркваме и добавяме сока от половината лимон и кокосовото мляко. Поставяме рибите в тава, застлана с хартия за печене. Заливаме ги с горещия сос и ги поръсваме с едро нарязаното кашу.
Редим около тях нарязани на филийки картофи, моркови на кръгчета и чушки на ивици. Леко ги поръсваме с олио и подправки.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервираме рибите с гарнитурата, украсени с чери домати и листенца мента, придружени с чаша хубаво вино.