
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Арабски са, защото не са от хапки месо, а от кайма, и то точно телешка.
А леко подлютенки, те ще ви напомнят, че сега е сезонът и на домашното винце”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
250 г телешка
кайма,
1/2 глава кромид
лук,
1 настъргана
скилидка чесън,
1 малка щипка
млян кимион,
1 малка щипка
риган, 1 малка
щипка мащерка,
1 щипка сладък
червен пипер,
на върха на ножа
млян черен пипер,
на върха на ножа
лют червен пипер,
сол на вкус,
олио за намазване,
наситнен магданоз
за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Омесваме телешката кайма с настъргания лук и посочените подправки. Посоляваме я на вкус и с мокри ръце оформяме шишчетата така, както се вижда на снимката.
Изпичаме от двете страни на грил тиган до готовност, като предварително ги намазваме с малко олио, за да не залепнат.
Сервираме ги, поръсени с нарязан магданоз, като до тях задължително слагаме чаша домашно винце. Не забравяме и някаква любима гарнитурка. Приятен апетит!