Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Една неустоима бисквитена наслада. Много вкусна и много сладка тортичка. Ако обичате тахан халва, това е вашият десерт”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
чаени бисквити класик и какао
50-80 г стафиди
1 ч.ч. смлени орехи
За крема:
350 г тахан халва
80 мл прясно мляко
3 с.л. масло
200 мл сладкарска сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме крема, като затопляме прясното мляко, в което добавяме натрошената халва и размекнатото масло. Бъркаме до получаването на хомогенна смес. За по-лесно използваме пасатор. Заделяме малка част от крема за декорация на тортата.
Разбиваме сметаната. Към нея постепенно добавяме крема с халвата. Бъркаме с дървена лъжица. На дъното на правоъгълна форма поставяме първия ред бисквити класик. За да не се хлъзгат, под всяка слагаме по 1-2 точки от крема.
Разпределяме част от него върху бисквитите и поръсваме с орехи. Подреждаме втори ред. Покриваме ги с крем и поръсваме със стафиди. Редим и трети ред бисквити класик, като пак мажем с крема.
Процедираме по същия начин и с какаовите бисквити. Завършваме десерта с крем, а отгоре декорираме с отделения крем с халвата. Поръсваме с орехи и стафиди по желание. Поставяме тортата в хладилника да се охлади за час-два.