Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за домашно приготвена паста.
ПРОДУКТИ
За пастата:
100 г брашно тип 00, 100 г семолина, 2 яйца, щипка сол, 1 с.л. зехтин
За доматения сос:
1 консерва доматена паста, 3 скилидки чесън, риган, мащерка, сол, черен пипер, индийско орехче
За плънката:
250 г крема сирене, зелени подправки по избор
пармезан за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме пастата от изброените за нея продукти. Оставяме тестото да си почине за около 30 мин. Разточваме пастата с помощта на машина или точилка.
Изрязваме кръгчета с желаната от нас големина. Във всяко поставяме смес от крема сирене и зелени подправки. Намазваме половината от кръга с вода, за да залепне по-лесно и притискаме краищата му с помощта на вилица.
Варим пастата за 2-3 мин в подсолена вода. Запържваме наситнения чесън в малко зехтин. Добавяме доматената паста и подправките.
Оставяме на котлона за около 5-6 мин. Поднасяме сварената паста с доматения сос, малко зехтин и настъргания пармезан.