
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни предлага рецепта за сладки, които впечатляват всеки гост с начина, по който изглеждат.
ПРОДУКТИ
200 г обезсолена
извара
6 с.л. захар
2 жълтъка
2 ч.ч. брашно
100 г краве масло
(може и олио)
1 бакпулвер
кората на 1 лимон
(или портокал)
ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Объркваме изварата със захарта и жълтъците. Ако изварата е едра, прекарваме я през ренде. Разбиваме продуктите добре. Добавяме размекнатото масло, настърганата лимонова кора, ванилията и брашното с бакпулвера.
Замесваме тесто, което оставяме в хладилника за около 30 минути. Разточваме го и с чаша изрязваме кръгчета - диаметъра на чашата е около 4 см.
Оформяме розички от по 5 кръгчета (може и повече). Тях срязваме на две и от всяка половина оформяме розичка. Отделните листенца разгръщаме леко навън, за да изглежда разцъфнало цвете.
Намазваме сладките с разбит жълтък по желание, поставяме ги в тава покрита с хартия за печене и печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност. Сервираме ги, поръсени с пудра захар.