София със специална платформа за въпроси от граждани за COVID-19

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8354491 www.24chasa.bg

Специална единна информационна точка по въпросите на граждани за COVID-19 пусна на сайта си Столичната община. Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на "SAP България", филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас, съобщиха от кметството.

Платформата е достъпна през страницата за COVID-19 на Столичната община на адрес https://www.sofia.bg/covid-19 и предоставя за гражданите кратка, точна и актуална информация по основните въпроси – какво да правят, ако имат съмнения, че са били в контакт със заразени лица, какво да правят, ако са възрастни или трудноподвижни хора, ако имат деца, ако скоро са се върнали от чужбина и др.

Системата е интерактивна, с лесна навигация води ползвателя до конкретния казус, от който се интересува, а информацията се обновява постоянно. Целта й е да предоставя най-актуалната и полезна информация на едно място, без да се налага гражданите да посещават страници на различни институции. Освен това единната информационна точка улеснява събирането на обратна връзка относно проблемите на столичани, от какво се вълнуват и какви затруднения изпитват, а доброволци и дарители могат да заявят възможностите си за оказване на съдействие.

Технологията е предоставена по инициатива на екипа на "SAP България" в София, които се свързаха с общинското звено по дигитализация, иновации и икономическо развитие, за да предложат безвъзмездно внедряване на софтуерното си приложение.

От началото на извънредното положение много столични технологични компании предлагат идеи и готови за прилагане решения в помощ на гражданите и на управлението на града в кризисната ситуация.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изказва огромна благодарност към стартъп и IT компаниите в София за готовността им да помогнат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на