Вижте кой какво ще учи утре по БНТ 2

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8362695 www.24chasa.bg

Заради пандемията от коронавирус учебните занятия продължават да бъдат онлайн и в ефира на БНТ 2 и БНТ 3.

Утре програмата стартира в 9,15 ч. с час по "Човекът и природата" за трети клас и урока "Хранителни вериги". Веднага след това (в 9,45 ч.) започват занятията по същата дисциплина, но за четвъртокласниците. Те ще усвояват урока по "Размножаване на растенията".

В 10,15 ч. пък започва урок по "Човекът и обществото" за трети клас - "Животът на българите в Османската империя". В 10,45 ч. четвъртокласниците ще учат по същия предмет, но урока "Българската държава и общество до 1989 г.". 

Веднага след голямото междучасие - в 13 ч. започват уроците за прогимназистите. Програмата им стартира с час по Биология и здравно опазване за седми клас и урока "Тип мекотели". След това пък (в 13,45 ч) им предстои лекцция по Физика и астрономия на тема "Око". 

Следва час по Човекът и природата за петокласници (14,30 ч), в който ще учат по темата "Хранене на животни". 

В 15,15 ч. е последния учебен телевизионен час за деня. Урокът е по Човекът и природата за шести клас и ще разглежда материала "Видове химични реакции". 

Цялата програма вижте тук:

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко