Oсвен прекрасен глас чаровната млада певица Виктория Георгиева притежава и завидни кулинарни умения. “Обичам да ми е вкусно. Напоследък все по-често си готвя разни неща и ми е много приятно”, казва Георгиева, която щеше да ни представи тази година на Евровизия с парчето Tears Getting Sober, преди песенният конкурс да бъде отложен за 2021 г. заради мерките за ограничаване на коронавируса. Песента ѝ вече се върти по MTV, а вчера вечерта беше и първият онлайн концерт на младата певица.
“Като бях малка, все се навъртах около майка ми в кухнята, защото миришеше много вкусно и се готвеше постоянно”, казва Георгиева. Учили я на доста рецепти, но залагали на по-традиционните като баница и любимите на децата палачинки. Не оставяли на заден план и различните вегетариански ястия, защото самата певица е вегетарианка. “Не ям месо, защото прекалено много обичам животните.
Те са ми приятели, а не храна”, категорична е тя. Георгиева е имала много домашни любимци, а в момента се грижи за 4 кучета, 2 заека и един папагал. Така че наистина за нея животните са приятели.
“Наскоро се учих и да меся тесто за питка. Като цяло гимназията, в която учих, беше свързана с готвене и там също научих доста неща, с които да се вихря в кухнята, но най-много обичам да се ровя в интернет и да намирам нестандартни и вкусни рецепти”, казва Георгиева.
Все пак е човек на изкуството, а именно такива хора създават едни от най-вкусните кулинарни експерименти. Най-странната комбинация, която досега е приготвяла, е овесена каша с чай и сирене. “В началото, като видях рецептата ми се стори много странно, но исках да го опитам и се оказа, че е доста вкусно. Все едно ядеш попара от детството си, само че здравословна”, разказва Георгиева.
Първото си ястие приготвя заедно с майка си около коледните празници. Това били много вкусни курабийки. Е, случвало се да направи и някоя поразия в кухнята. “За жалост, доста често ми се е случвало да оставям котлоните включени и едва сме се разминавали с подпалена къща, но това се случваше, като бях по-малка”, разказва певицата. Освен това доста разхвърляла в кухнята, но сега е много подредена и организирана.
“От година и половина насам се грижа за тялото си както трябва и спазвам хранителен режим, който се състои основно от пресни зеленчуци и плодове, понякога ям риба, яйца, овес и все здравословни неща. Храната трябва да е източник на енергия, а не да ти я взема. Важно е как се отнасяш към тялото си, защото здравето е най-важно. Разбира се, има и изключения. Понякога не мога да устоя на вкусна паста или торта”, смее се Георгиева.
В този сезон има някои продукти, които добавя в менюто си за по-силен имунитет. “Доста често наблягам на чесън, лимон и джинджифил. Това са доста силни имуностимуланти, които всеки човек трябва да си набавя”, смята певицата.
“Млечните продукти не са добре за гласа, особено ако се занимаваш с пеене, както и лютото, защото много може да раздразни гърлото”, категорична е Георгиева. Въпреки това обича да хапва пикантни храни. Избягва ги преди участия, защото хигиената на гласа е от изключително значение.
Здравословни палачинки
Продукти
За 1 порция:
2 яйца
40-50 г овесени ядки
50 г банан
60 г котидж сирене
сироп от агаве и пресни боровинки или ягоди по желание
Начин на приготвяне
Разбиваме всички продукти в блендер, докато станат на гладка смес, и след това ги печем на леко намазнен тиган с масло или зехтин. Важно е да не са много големи като размер, за да не се разкъсат. Стават нещо като американските палачинки с единствената разлика, че са здравословни. Най-накрая ги поливаме с малко сироп от агаве, а понякога добавяме пресни боровинки или ягоди. “Става една прекрасна, пълноценна закуска за шампиони! Бон апети!”, казва Георгиева.