
Бърза и лесна закуска за цялото семейство
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни предлага лесна и вкусна рецепта за банички, приготвени под формата на мъфини.
ПРОДУКТИ
3 броя яйца
400 г кисело мляко
200 г сирене
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
сол
200-250 г фино фиде
3 кори за баница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чукваме в голяма купа яйцата и ги разбъркваме. Добавяме киселото мляко с изгасената в него сода, натрошеното сирене и олиото. Солим на вкус, но внимаваме. Ако сиренето също е солено, може да прекалим. Разбъркваме продуктите добре до получаването на хомогенна смес.
Прибаваме тънкото и предварително начупено фиде. Бъркаме внимателно, за да се усвои добре и оставяме за 15 минутки да набъбне.
Намазняваме формите за мъфини. Вземаме един лист от корите за баница и го разделяме на четири равни части. Четвъртинките поставяме във формичката и притискаме леко до дъното, а краищата остават настрани.
Пълним почти до ръба на формичката с приготвената смес, затваряме отгоре с краищата на листа и намазваме с олио. Така процедираме до свършването на сместа.
Загряваме фурната на 170 градуса и печем до златист загар и готовност на баничките.