Лесна и вкусна рецепта, която всеки може да приготви вкъщи
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Писателката и журналистка Бойка Асиова показва как приготвя разложка шупла във видео, което е част от ютюб канала на дъщеря й Ирина Асиова-Диамант.
ПРОДУКТИ
2 яйца
300 г брашно
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
сол
250 - 300 г сирене
мазнина по избор - олио, зехтин, масло, мас
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чукваме яйцата в дълбока купа. Слагаме малко сол и мазнина на око , в случая използваме зехтин. Хубаво е тестото да е по-сочно с повече мазнина.
Прибавяме част от киселото мляко, а след това част от брашното. Разбъркваме добре. Отново добавяме части от двата продукта и бъркаме, за да имаме същия ефект сякаш използваме пасатор. Трябва да получим меко тесто като за кекс.
Угасяме содата в малко кисело мляко. Слагаме я при тестото. Прибавяме натрошеното сирене и пак разбъркваме. Сипваме сместа в предварително намазнена тава, като тя трябва леко да покрива дъното й.
Печем шуплата в много добре затоплена фурна за около 20 мин. Изваждаме я и докато е още гореща, я намазваме с масло. Покриваме я с кърпа, за да се задуши и да не е прекалено гореща за хапване. Шуплата обаче се яде, докато е още топла.