Риба с вино и печени картофи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8434502 www.24chasa.bg

Украсена с маслини, магданоз и лимон

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

"Изпращам Ви лесна и вкусна рибна рецепта, подходяща за Лазаровден и Цветница", пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

1 по-голяма риба

картофи според големината на тавата

75 мл сухо бяло вино

3-4 с. л. зехтин

смлян черен пипер и сол на вкус

За украсата: 1-2 домата, 1 лимон, пресен магданоз, маслини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме рибата, премахваме главата и перките й. Потапяме я за няколко минути в гореща вода и отстраняваме кожата.

Посоляваме рибата и я подправяме със смлян черен пипер. Поставяме я в намазнена тава. Нарязваме почистените картофи на едри парчета и ги нареждаме около рибата.

Поливаме я с виното, поръсваме всичко със зехтин и покриваме с алуминиево фолио. Правим малки дупчици във фолиото и слагаме рибата да се пече в умерено загрята фурна за около 30 минути.

Гарнираме я с резенчета и розички от домат и лимон, листенца магданоз и маслини.