
Подправен с чесън,
салвия и черен пипер
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за крехко телешко месо, приготвено с гъби и пресен лук.
ПРОДУКТИ
1 телешки джолан с кост
1 шепа манатарки (пресни или замразени)
1 връзка зелен лук
1 глава стар лук
дръжки магданоз
1 морков
чесън, салвия и черен пипер на вкус
масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме джолана с листата салвия, стария лук, моркова, чесъна, малко сол и черен пипер. Тъй като тези зеленчуците и подправките служат само да овкусим бульона, ги оставяме цели.
Обезкостяваме свареното месо и прецеждаме бульона. Може да го използваме за супа, сосове или други ястия. Ако няма да ви трябва веднага, го замразяваме.
Нарязваме на ситно зеления лук и гъбите. Запържваме ги в малко масло.
Поставяме накъсаното на едро месо в подходящ съд и смесваме с изпържения лук и манатарки.
Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме малко масло и по 2-3 с.л. от бульона. Запичаме за около 10-15 мин и телешкият джолан е готов за сервиране.