
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“След богатите празнични трапези с агнешко ви изпращам интересна рецепта за вегетарианска мусака със заливка от прецеден млечен кефир и яйца. Нестандартната идея и великолепните фотоси са дело на зет ми”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
Зеленчуци по избор – картофи, моркови, тиквички, домати, растителна мазнина
черна хималайска сол на вкус
За заливката:
млечен кефир, яйца, пресен чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме доматите на парчета, а останалите зеленчуци рендосваме на пръчици. Подправяме с малко растителна мазнина и черна хималайска сол. Разбъркваме добре. Не е нужно да прибавяме вода.
Печем в загрята фурна на 180-200 градуса до омекване на зеленчуците. Приготвяме заливка от разбитите яйца, смесени с прецедения млечен кефир и ситно нарязания пресен чесън.
Заливаме мусаката. Връщаме я във фурната и я печем до образуването на апетитна коричка с лек загар. Изчакваме леко да изстине и я нарязваме на порции.