
Подправена със сминдух и чубрица
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
"В края на сезона предлагам рецепта за вкусно и богато на зеленчуци ястие", пише ни Жана Стояновс.
ПРОДУКТИ
5-6 картофа
2 моркова
резен целина
1 червена и 1 зелена чушка
200 г грах
200 г зелен фасул
1 тиквичка
3 глави кромид лук
5-6 чери домата
1 глава чесън
китка магданоз
олио, сол, червен пипер, сминдух, чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и нарязваме на кубчета всички изброени зеленчуци. В малко олио и вода задушаваме лука, целината, морковите и зеления фасул.
Изчакваме 10-ина минути и добавяме граха, тиквичката и чушките. Посоляваме на вкус и добавяме сухите подправки.
Наливаме 1 ч.ч. топла вода. Почти на финала добавяме картофите и когато омекнат, прибавяме и доматите. След няколко минути изключваме котлона.
Добавяме намачкания чесън и накрая нарязания магданоз. Сервираме яхнията, докато е още топла и от нея се носи апетитен аромат.