Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви здравословен и лесен за приготвяне десерт с екзотичен привкус. Прави се без печене, без животински продукти и без добавена захар. Основата на десерта е от фурми, сурови ядки и семена”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За основата: 100 г орехи пекан, 1 шепа сурово белено тиквено семе, 1 шепа сурово белено слънчогледово семе, 5-6 натурални фурми, 2 с.л. какао, 1 щипка канела
За крема: 1 манго, 1 с.л. тахан от кашу, 1 с.л. кокосово брашно, кленов сироп на вкус
За украса: цели ядки пекан, кокосови стърготини, сладолед и свежа мента за гарниране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе продуктите за основата на тарта в блендер или чопър до получаване на хомогенно лепкаво тесто. Застиламе формите със стреч фолио или пергаментова хартия.
Разпределяме лепкавото ядково тесто по дъното и стените на формите и ги слагаме във фризер или хладилна камера, за да стегнат бързо. Блендираме обеленото и нарязано на парчета манго заедно с тахана и кленовия сироп.
Прибавяме кокосовото брашно и получения крем изсипваме в основата. Отгоре украсяваме с целите ядки пекан. Оставяме за около час във фризера до пълно стягане.
Освобождаваме внимателно тарта от формата и го сервираме охладен, поръсен с кокосови стърготини и гарниран със сладолед и свежа мента.