
Приготвени с плънка от топено сирене, шунка и кашкавал
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тези пълнени картофи, приготвени от мъжа вкъщи, ще накарат половинката му да го заобича още повече. А защо не и да изпият по една-две бири заедно”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
цели и необелени картофи
сол
вода
ЗА ПЛЪНКАТА:
шунка
кашкавал
топено сирене
краве масло
черен пипер
чубрица
*Количеството на посочените продукти за плънка е според броя на картофите, а съотношението им е по ваша преценка и предпочитание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме картофите в подсолена вода до леко омекване. Изваждаме ги, оставяме ги да се охладят и ги издълбаваме с помощта на лъжица, за да станат като лодки - както се вижда на снимката.
Поставяме ги да се запекат за десетина минутки в загрята на 200 градуса фурна.
Напълваме ги с нарязаните на малки парченца шунка, кашкавал и топено сирене.
Намазваме ги с малко масълце и ги поръсваме с млян черен пипер и чубрица.
Слагаме ястието да се пече във фурната за около 20 минути.
Изваждаме гондолите и ги сервираме топли.
При поднасянето можем да ги поръсим със ситно нарязана зелена подправка по наш вкус.