Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Сезонът на вишните е! Любим сезон и плод!Днес ви представям интересна идея за крамбъл с вишни - бърз, лесен и много, много вкусен!”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 3 порции:
500 г вишни
50 г кафява захар
3 с.л. бяла кристална захар
1 ванилия
60 г бяло брашно
30 г фино смлени овесени ядки
50 г студено масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме вишните от костилките им.Ако нямаме специален уред, това най-лесно става с помощта на сламка, с която избутваме костилката. Поръсваме почистените плодове с бялата захар и добавяме малко ванилия.
Приготвяме характерните за крамбъла хрупкави маслени трохи, като смесваме маслото с брашното, овесените ядки и кафявата захар. Намачкваме ги добре с ръце, докато станат готови.
Поръсваме трохите върху плодовете и печем до получаването на златист цвят. Хапваме крамбъла топъл или охладен, поднесен с топка сладолед и свежа мента. Този приятен и лесен летен десерт може да приготвите и с плодове по избор.