Рулца със сьомга

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8743615 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ето как бързо и лесно да приготвите апетитни и ароматни хлебни рулца с плънка от сьомга и домашно песто от магданоз и копър”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

Пушена сьомга и бял хляб за тост - броят им зависи от този на рулцата

За пестото:

1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2 скилидки чесън, няколко стръка целина, 1 к.ч. зехтин, сол на вкус

За панировката:

1-2 яйца, брашно и галета за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме с блендер гладък сос песто от магданоза, копъра, целината, чесъна и зехтина. Подправяме със сол на вкус. Останалото песто може да съхраняваме в бурканче в хладилника и да го използваме за салати и различни ястия.

Изрязваме корите на филийките хляб и ги разточваме с точилка. Намазваме ги с песто, слагаме в средата малко сьомга и завиваме на руло.

Увиваме рулцата в найлоново фолио, като ги стягаме добре, за да добият желаната форма. Слагаме ги във фризера за 15-20 минути. След това отстраняваме фолиото.

Овалваме рулцата последователно в брашно, разбито яйце и галета. Изпържваме ги в загрято олио до зачервяване.