
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ето как бързо и лесно да приготвите апетитни и ароматни хлебни рулца с плънка от сьомга и домашно песто от магданоз и копър”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
Пушена сьомга и бял хляб за тост - броят им зависи от този на рулцата
За пестото:
1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 2 скилидки чесън, няколко стръка целина, 1 к.ч. зехтин, сол на вкус
За панировката:
1-2 яйца, брашно и галета за овалване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме с блендер гладък сос песто от магданоза, копъра, целината, чесъна и зехтина. Подправяме със сол на вкус. Останалото песто може да съхраняваме в бурканче в хладилника и да го използваме за салати и различни ястия.
Изрязваме корите на филийките хляб и ги разточваме с точилка. Намазваме ги с песто, слагаме в средата малко сьомга и завиваме на руло.
Увиваме рулцата в найлоново фолио, като ги стягаме добре, за да добият желаната форма. Слагаме ги във фризера за 15-20 минути. След това отстраняваме фолиото.
Овалваме рулцата последователно в брашно, разбито яйце и галета. Изпържваме ги в загрято олио до зачервяване.