Какаов сладкиш

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8759978 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Един простичък какаов сладкиш, който може да изглежда и като торта”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. прясно

мляко

75 г масло

1 пакет бакпулвер

2 ч.ч. брашно

50 г какао

100 г орехи

1/2 плодове ананас от консерва + сока за сиропиране

200 мл сладкарска сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме в купа до побеляване яйцата със захарта. Прибавяме прясното мляко, маслото и какаото. Сипваме пресятото брашно с бакпулвера и отново разбъркваме. Добавяме плодовете ананас и счуканите орехи.

Изсипваме кексовото тесто в намаслена и набрашнена тава или във форма с падащо дъно, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Оставяме сладкиша да изстине върху решетка и го изваждаме от формата. Изрязваме внимателно една трета от блата отгоре. Сиропираме останалата част от него.

Разпределяме разбитата сметана. Върху нея натрошаваме изрязания блат. Украсяваме с пресни листа мента, леко поръсена захар или според вашето предпочитание и вкус.