Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8851746 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“В разгара на лятото за любителите на ледени изкушения предлагам рецепта за сладолед терин с карамел, шоколад и фъстъци”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ

400 г варено подсладено кондензирано мляко

200 г крема сирене

80 г печени фъстъци

100 г натурален шоколад

400 мл течна неподсладена сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Белим фъстъците и ги смиламе или нарязваме на ситно. Можем да оставим някои по-едри парченца. Разтопяваме шоколада на водна баня и го разстиламе върху хартия за печене съвсем тънко на правоъгълник.

Поръсваме с фъстъците и преди съвсем да е стегнал, го нарязваме на три части, приблизително с размера на формата, която ще използвате.

Разбиваме добре карамеленото кондензирано мляко и крема сиренето. Добавяме внимателно с шпатула разбитата сметана.

Застиламе със стреч-фолио формата за терин. Изсипваме около една трета от сместа, слагаме върху нея охладената шоколадова плочка с фъстъци, после отново редуваме от сместа и шоколада.

Оставяме терина във фризера да се охлади. Преди сервиране го обръщаме, отстраняваме фолиото, декорираме по избор с шоколад или карамелени фигурки и поръсваме с останалите фъстъци.