Банички с чубрица в тостер

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8856140 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Плънката за баничките може да е според наличните продукти у дома и вкуса ви. Аз направих една част със сирене, а друга с кашкавал”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

кори за баница

сирене

кашкавал

прясна чубрица

олио

*Количеството

зависи от броя

на баничките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземаме една кора и я разрязваме на шест квадрата. Намазваме един с олио, използвайки четка. Слагаме отгоре втори квадрат. Пак намазняваме и поставяме трети. Така процедираме и с четвъртия. Отново намазваме с олио.

Натрошаваме върху квадратите от корите за баница част от сиренето и накъсваме листенца от прясната чубрица. Пълнежа може да приготвим и от настърган кашкавал и чубрица.

Завиваме корите на правоъгълна баничка и ги притискаме. Загряваме тостера и печем баничките до златист загар и от двете страни.

Стават много вкусни, хрупкави и ароматни. Освен това не са мазни, но се въоръжете с търпение, защото стават малко по-бавно.