Подправен с девесил и черен пипер
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Лятото дойде и с него и времето за барбекю на открито. Предлагам на читателите на “24 часа” рецепта за ароматен шаран на скара”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
1 пресен шаран - около 1,5 кг
сокът на 1 лимон
сол, зехтин, черен пипер, пресен девесил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натриваме предварително почистения и измит шаран от всички страни със сол, лимонов сок, черен пипер и дребно нарязан девесил.
Намазваме го отвън със зехтин и го оставяме в хладилник за 2-3 часа. Разрязваме шарана по средата плътно до гръбначната кост на две половини, като отстраняваме главата.
Намазваме го отново със зехтин и го поставяме на предварително нагорещената скара. Печем рибата до готовност - по 10-ина минути от всяка страна.
Сервираме ароматния шаран с подходяща салата и бяло вино.