Приятна и
засищаща закуска
КОЙ ГОТВИ
“Под това име срещнах рецептата в интернет и я изпълних. Получи се много приятна и засищаща закуска. Препоръчвам я”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
Количеството им зависи от броя на сандвичите:
филии бял хляб
яйца
кашкавал
краве масло
сол
червен пипер
млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме тава, намазваме дъното с масло и я слагаме във фурната, за да се загрее мазнината. Изваждаме я и в нея редим хлебните филии.
Натискаме внимателно средата им с лъжица, за да се получи вдлъбнатина.
Около нея правим борд от настърган кашкавал, а в средата, т.е. в длъбнатината, чукваме по едно яйце. Посоляваме го.
Поръсваме суровите сандвичи с двата вида пипер и ги слагаме да се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност на яйцето.
Сервираме и ги консумираме, докато са още топли.