Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Най-добрият начин за приготвяне на дроб е, когато се използват и зеленчуци. Така се избягва сухотата му и се получават много сочни блюда”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г свински дроб
2 глави кромид лук
5 печурки
5 печени чушки
1 ч.ч. обелени и настъргани домати
100 г пушен бекон
50 мл червено вино
1 кубче телешки бульон
по 1 щипка млян черен пипер, червен пипер и чубрица
3-4 с.л. олио
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме в дълбок тиган бекона, нарязан на ивици. Към него добавяме гъбите и лука, нарязани на едро. Малко след това прибавяме и дроба, нарязан на ивици. Запържваме го до леко запечатване на кръвта, която отделя.
Прибавяме и накъсаните на ивици чушки и доматите. Наливаме виното, слагаме натрошения бульон и овкусяваме с посочените подправки.
Готвим ястието на умерен огън, като разбъркваме често. Отстраняваме го при готовност на дроба, но трябва да е останал и сос, за да бъде ястието сочно.