Ветрило от тиквички

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8973098 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Представям запечена комбинация от тиквички, месо и млечни продукти. Така приготвеното ветрило става изключително сочно”, пише ни Димитър Димитров

ПРОДУКТИ 

За 3 порции:

3 средно големи тиквички

120 г кашкавал

3 триъгълника топено сирене

100 г пушена свинска флейка

1 голям домат

3 щипки млян черен пипер

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме тиквичките от дръжките, измиваме ги и ги разрязваме на 4 парчета по дължина, но не съвсем до края. Нареждаме ги в намазана с олио тава.

Подреждаме между самите парчета нарязаните на филии топено сирене, кашкавал и пушена свинска флейка. Нареждаме върху тях кръгчета домати.

Посоляваме на вкус и поръсваме с черния пипер. Печем ветрилата в нагорещена на 180-200 градуса фурна до пълно омекване на тиквичките. Сервираме ги топли с клонка свеж копър.