Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Може да се консумира и като разядка, и като лека вечеря. Приготвянето му отнема само 5 минутки, което е причина да го спретнете набързо, ако ви изненадат гости”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 консерва риба тон в собствен сос - 160 г
ядките на 5 ореха
2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 с.л. сок от лимон
сол на вкус
щипка млян черен пипер
щипка лют червен пипер по желание
препечен хляб
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изцеждаме рибата от соса в консервата и я накъсваме на дребни парченца. Почистваме и смиламе ореховите ядки. Накълцваме чесновите скилидки.
Добавяме малко сол на вкус, двата вида пипер, зехтина и лимонения сок. Всички посочени продукти слагаме в блендер и ги смиламе до получаване на еднородна консистенция.
Поднасяме рибния пастет с препечен хляб, върху който можем да го намажем. Той е подходящ както за разядка, така и за вкусна лека вечеря.