Руло от тиквички

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9019790 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Прекрасно предястие, а защо не и лек обяд или вечеря”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

3 малки тиквички

3 яйца

150-200 г сирене (може да се замени с извара или кашкавал)

3-4 скилидки чесън

пресен копър

5-6 с.л. брашно

1 с.л. олио

За плънката:

2-3 печени чушки

около 100 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме, почистваме тиквичките и ги настъргваме на едро ренде. Поръсваме ги с щипка сол, разбъркваме с ръце, изстискваме излишния сок. Смесваме ги в купа заедно с яйцата, сиренето, пресования чесън, копъра и олиото. Разбъркваме всички продукти добре.

Изсипваме внимателно сместа върху хартия за печене в правоъгълна или квадратна тава. Разпределяме я така, че дебелината на блата да е около 5 мм.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност - за около 15-20 минути. Когато блатът е готов, го изваждаме от фурната, оставяме го за 2-3 минутки и навиваме заедно с хартията на руло. Оставяме го така за около 10-ина минути.

Развиваме го, поставяме навсякъде от печените чушки, нарязани на дълги ивици, и натрошено и намачкано с вилица сирене, за да е по-гладка сместа. Навиваме отново на стегнато руло, увиваме в прозрачно фолио и оставяме така да стегне в хладилника или на студено за поне час.