Приготвен с бяло сирене или фета
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева предлага интересна рецепта за пълнен патладжан, която е подходяща и за обед, и за вкусна вечеря.
ПРОДУКТИ
4 големи патладжана
300 г телешко oт бут без кост
2 скилидки чесън
1/2 връзка зелена лук
1 малка консерва домати
1/2 връзка магданоз
50 г бяло саламурено сирене или фета
100 г кашкавал
50 мл бяло вино
сол, черен пипер, мащерка
олио или зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изрязваме с помощта на белачка за картофи една лента по дължина от патладжана. Надупчваме ги с вилица и ги поставяме в тавичка за печене. Слагаме малко зехтин и печем до готовност. Трикът е, че патладжанът може лесно да се издълбае от мястото на обелената лента, което след печене омеква.
Задушаваме месото, нарязано на ситни кубчета в малко мазнина. Добавяме виното и оставяме да се изпари. В друг съд запържваме нарязаните на ситно чесън и лук. Добавяме месото и доматите. Подправяме на вкус. След като сосът се сгъсти отстраняваме от котлона.
Издълбаваме патладжаните и смесаме извадената вътрешност с плънката. Пълним патладжана и поръсваме с настърган кашкавал. Запичаме до
златисто.
Поднасяме патладжана поръсен с наситнен магданоз.