Пиле с броколи и сметана

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9046233 www.24chasa.bg

Бързо ястие, подходящо за лесна вечеря

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам бързо и изискано ястие, подходящо за чаша бяло вино”, пише ни Димитър Димитров. 

ПРОДУКТИ

500 г пилешко месо от бутче

500 г броколи

200 мл готварска сметана

сол на вкус

1 щипка млян черен пипер

100 г кашкавал

1/2 к. ч. олио 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме месото на ивици, посоляваме го и го запържваме в 3-4 с. л. олио. Броколите накъсваме на розички и ги варим 5 минути в солена вода.

Вземаме тава и намазваме дъното ѝ с олио. В нея нареждаме изцедените броколи, а върху тях пилешките късчета. Поливаме ги със сметаната и ги овкусяваме с черния пипер.

Печем ястието около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна или до готовност. Изваждаме го, поръсваме го с настъргания кашкавал и го слагаме отново в горещата фурна, колкото последният продукт да се стопи.

Сервираме ястието, докато е още топло, а с него поднасяме и чаша охладено бяло вино.