Сладкиш с ябълка и дюля

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9106187 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Ето един лесен и вкусен есенен сладкиш, който се изяжда за нула време. Подходящ е и за трапезата на Димитровден, който е на 26 октомври”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

4 големи ябълки, 1 дюля, 60 г краве масло, 1 с.л. канела, 4 яйца, 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. бяло брашно, 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно от спелта, 1 капсула ванилия, 150-200 г орехови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сладкиш с ябълка и дюля

Обелваме ябълките и дюлята, почистваме ги и ги нарязваме на малки резенчета. Слагаме ги в тава заедно с канелата и маслото.

Сипваме малко вода, колкото да покрие дъното, и печем на 200 градуса до омекването на ябълките. Някъде в средата на печенето поръсваме с орехите и ги оставяме да се запекат. С миксер разбиваме яйцата и захарта на гъста пяна.

Прибавяме пресетите брашна и ванилията, като разбъркваме с шпатула. Изсипваме сместа върху запечените ябълки. Печем сладкиша на 180 градуса до златисто.

Обръщаме го в подходящ съд, но чак след като изстине. Нареждаме отгоре орехите пекан. Поръсваме с разтопения на водна баня шоколад.