
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изключително вкусни и питателни са тези кюфтенца, с които можете да очаровате любителите на риба”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г чисто месо от хек
1-2 яйца
1 малка глава кромид лук
1 голяма скилидка чесън
3 с.л. галета
сол на вкус
1 к.л. млян черен пипер
1 к.л. млян лют червен пипер
щипка сух риган
шепа нарязан свеж магданоз
купичка брашно
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме три броя риба хек и я обезкостяваме. Месото нарязваме на малки парчета. Слагаме го в голям съд и към него добавяме яйцата, нарязаните на дребно лук и чесън, посоченото количество галета, солта, както и останалите подправки.
Омесваме от всички продукти кайма, която разделяме на 10 части. С мокри ръце от всяка от тях оформяме кюфтета, които овалваме в брашно.
Загряваме олиото в тиган и ги изпържваме до получаване на светлокафява коричка. Сервираме ги и ги консумираме, докато са още топли. Ако не предпочитате пържената храна, успешно можете да ги изпечете на фурна.