Пикантни рибни кюфтета

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9110616 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изключително вкусни и питателни са тези кюфтенца, с които можете да очаровате любителите на риба”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ

500 г чисто месо от хек

1-2 яйца

1 малка глава кромид лук

1 голяма скилидка чесън

3 с.л. галета

сол на вкус

1 к.л. млян черен пипер

1 к.л. млян лют червен пипер

щипка сух риган

шепа нарязан свеж магданоз

купичка брашно

олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземаме три броя риба хек и я обезкостяваме. Месото нарязваме на малки парчета. Слагаме го в голям съд и към него добавяме яйцата, нарязаните на дребно лук и чесън, посоченото количество галета, солта, както и останалите подправки.

Омесваме от всички продукти кайма, която разделяме на 10 части. С мокри ръце от всяка от тях оформяме кюфтета, които овалваме в брашно.

Загряваме олиото в тиган и ги изпържваме до получаване на светлокафява коричка. Сервираме ги и ги консумираме, докато са още топли. Ако не предпочитате пържената храна, успешно можете да ги изпечете на фурна.