
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам ви да допълните домашната зимнина с няколко буркана с конфитюр от зелени доматчета. С него може да сервирате сирена, да направите парти хапки с крекери и крема сирене, а защо не и просто да си намажете препечена филийка”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
около 1 кг почистени
зелени доматчета
700 г захар
ванилия
1/2 ч.л. лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистеваме добре доматчетата. Правим два леки прореза на кръст в долния им край, заливаме ги с вода и оставяме течността да кипне. Варим няколко минути и сменяме водата.
Изчакваме повторно да заври и отново я изсипваме. Оставяме доматчетата да се охладят. Обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Посипваме ги със захарта и варим конфитюра до сгъстяване на сиропа. Малко преди да свалим съда от котлона, добавяме ванилията и лимонената киселина.
Сипваме горещия още конфитюр в сухи бурканчета и ги обръщаме с капачката надолу, докато изстинат.