Курабийки с ябълки и боровинки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9161384 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви лесна рецепта за сладки с най-използваните през сезона плодове в кухнята - ябълките”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ 

2 яйца

100 г захар

100 г меко масло

350 г брашно

1 пакет бакпулвер

2 големи ябълки

50 г сушени боровинки

50 г орехови ядки

пудра захар и канела за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТТВЯНЕ 

Разбиваме яйцата със захарта и към тях добавяме нарязаното на малки кубчета меко масло. На порции сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме продуктите много добре.

Нарязваме обелените ябълки на кубчета и заедно със сушените плодове и орехи ги прибавяме към сместа. С помощта на лъжица оформяме около 20 курабийки.

Нареждаме ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем сладките до зачервяване в загрята на 170-180 градуса на фурна около 20 минути.

Поръсваме ги, докато са още топли, с пудра захар, към която сме добавили малко канела за повече аромат.