Пилешки късчета в бяло вино

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9185957 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Пилешките късчета са много ароматни. Приготвят се бързо и стават завидно крехки и вкусни”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ

1 пилешко филе

50 мл бяло вино

3-4 с.л. олио

хималайска сол на вкус

щипка мащерка

щипка млян черен пипер

1 дафинов лист

3-4 скилидки чесън

3 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме пилешкото месо на късчета, като големината им зависи от предпочитанията. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черния пипер.

Овалваме късчетата месо в брашното и ги слагаме в тиган на котлона, в който има сгорещеното олио. Запържваме ги добре от двете страни.

Изсипваме в съда бялото вино, нарязания на дребно чесън, мащерката и дафиновия лист. Готвим пилешкото месо, докато течността изври. Изваждаме го и го сервираме с чаша бяло вино по желание.