
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пилешките късчета са много ароматни. Приготвят се бързо и стават завидно крехки и вкусни”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 пилешко филе
50 мл бяло вино
3-4 с.л. олио
хималайска сол на вкус
щипка мащерка
щипка млян черен пипер
1 дафинов лист
3-4 скилидки чесън
3 с. л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме пилешкото месо на късчета, като големината им зависи от предпочитанията. Посоляваме ги и ги овкусяваме с черния пипер.
Овалваме късчетата месо в брашното и ги слагаме в тиган на котлона, в който има сгорещеното олио. Запържваме ги добре от двете страни.
Изсипваме в съда бялото вино, нарязания на дребно чесън, мащерката и дафиновия лист. Готвим пилешкото месо, докато течността изври. Изваждаме го и го сервираме с чаша бяло вино по желание.