Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Представям ви лесно, бързо и вкусно любимо ястие, подходящо за сезона”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
200-300 г извара
3 яйца
6-8 червени чушки
2-3 домата
2 стръка праз лук
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
олио за пържене
1/2 връзка
магданоз
люта чушка
и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме праза и пресния лук. Нарязваме ги на ситно. Почистените чушки и домати също нарязваме, но на малки кубчета.
Запържваме за кратко праза и зеления лук в сгорещената мазнина. Добавяме чушките и непрекъснато разбъркваме, докато омекнат.
Прибавяме доматите и продължаваме да пържим, докато отделената от тях течност изври. Добавяме наситнения чесън и лютата чушка, изварата, солта и след 1-2 минути чукваме яйцата.
Разбъркваме, докато те се втвърдят. Преди да отстраним съда от котлона, поръсваме с наситнен магданоз.