Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
"Изпращам ви интересна рецепта. Подходяща е за 21 ноември - Въведение Богородично, когато се разрешава риба, а защо не и за предстоящия Никулден”, пише ни Наталия Панчева, припомняйки ни, че от вчера започнаха коледните пости, а в някои дни рибата е позволена.
ПРОДУКТИ
Филе от пъстърва
2 розови грейпфрута
1 ч.ч. бяло вино
2 картофа
натурални маслини, олио, връхчета копър и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изцеждаме сока на единия грейпфрут, към него прибавяме бялото вино и разбъркваме. Обелваме другия цитрус и го нарязваме на резенчета. В тава разстиламе домакинско фолио, върху което нареждаме резенчетата от половината грейпфрут, полагаме измитата риба, посоляваме я и я покриваме с останалите резенчета.
Поръсваме с наситнения копър, внимателно поливаме със сока от цитруса и бялото вино. Завиваме с фолиото. В свободната част от тавата нареждаме нарязаните на филийки картофи, посолени и поръсени с олио.
Печем на 200 градуса около 20 минути. Сервираме рибата с резените грейпфрут, гарнирана с натурални маслини и запечените картофи, по желание полети със соса от печенето на рибата.