Дип от патладжан и сусам

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9232613 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Разкошна разядка, подходяща за коледните пости”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

2 патладжана,

предварително

изпечени

във фурна

20 г суров сусам

3 с.л. олио

1 к.л. горчица

1 ч.л. сок от лимон

1 скилидка чесън

щипка млян

черен пипер

сол на вкус

суха мащерка за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Белим предварително изпечените патладжани, докато са още топли, за да е по-лесно. Когато малко поизстинат, ги накъсваме на едри парчета и ги слагаме в миничопър.

Добавяме към тях суровия сусам, олиото, горчицата, лимоновия сок, нарязания на съвсем малки парченца чесън и черния пипер. Подправяме сместа със сол на вкус.

Смиламе продуктите до получаването на еднородна смес. Поднасяме дипа, поръсен със суха мащерка. Препоръчително е да консумираме вкусната разядка с препечена филийка.