Постни пълнени чушки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9236070 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Eто как да си приготвите вкусни пълнени чушки по време на настоящия коледен пост”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

13-18 чушки

2 ч.ч. ориз

4-5 глави кромид лук

5-6 моркова

олио, джоджен, ронена чубрица, червен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме чушките и ги почистваме от семенната част. В голям тиган със загрято олио задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Прибавяме измития ориз с вода в съотношение 1:1 и разбъркваме често, докато оризът поеме водата и стане като стъклен.

Подправяме на вкус с наситнен джоджен, чубрица, червен пипер и сол. Отстраняваме от котлона и изчакваме ориза да почине 2-3 минути. С така приготвената плънка пълним чушките и ги подреждаме плътно в тавичка.

Покриваме отворите им с парче чушка като капаче, за да не излиза плънката. Поливаме с малко олио и заливаме с гореща вода до средата на чушките.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до извирането на водата.