Суперлесен начин да си направите кисело зеле

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9239126 www.24chasa.bg

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното ни меню. Нашите майки и баби години наред вече слагат зелето в бидони, претакат, дебнат и "радват" съседите със страхотни миризми към края на зимата. Напоследък се научихме да купуваме готово зеле, но като всичко "готово", и тук няма как да сме сигурни в съставките и в метода, по който е било приготвено нашето зеле. Не на последно място не може да сме сигурни в хигиенните условия, при които е създадено, за да достигне до нашата чиния. 

Затова днес ви предлагаме най-елементарния начин да имате всяка седмица прясно кисело зеле - чрез дива ферментация. Прочетете рецептата ТУК, на нашия сайт MILA.BG

И още:

Две суперлесни рецепти за туршии.