
Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното ни меню. Нашите майки и баби години наред вече слагат зелето в бидони, претакат, дебнат и "радват" съседите със страхотни миризми към края на зимата. Напоследък се научихме да купуваме готово зеле, но като всичко "готово", и тук няма как да сме сигурни в съставките и в метода, по който е било приготвено нашето зеле. Не на последно място не може да сме сигурни в хигиенните условия, при които е създадено, за да достигне до нашата чиния.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.