Постен сладкиш с мармалад
24.11.2020 06:51; 24 часаВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Предлагам прекрасен десерт, с който да се подсладите по време на коледния пост”, пише ни Наталия Панчева.
250 г брашно от лимец или спелта, 150 г шипков мармалад, 50 г кокосова или кафява захар, 1 кенче кокосово мляко, 30 г царевично нишесте, 40 г разтопено кокосово масло, 1-2 с.л. какао, 1 ч.л. канела, 1 бакпулвер, 1 щипка джинджифил на прах, олио за намазване на формата, брашно за поръсване, 1 черен шоколад
Смесваме пресятото брашно с бакпулвера, кокосовата или кафявата захар, царевичното нишесте, какаото, канелата и джинджифила. Постепенно прибавяме разтопеното кокосово масло и мармалада.
Наливаме при непрекъснато разбъркване кокосовото мляко - около 300 мл, до получаването на хомогенно тесто с гъстотата на кексово.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс и печем в загрята фурна на 170 градуса 20-30 минути. След като изстине, внимателно изваждаме кекса от формата и го обръщаме в подходящ за сервиране поднос.
Заливаме го с разтопения на водна баня шоколад и по желание поръсваме с кокосови стърготини.
-
5 мита за растенията, които през зимата отглеждате в дома си
-
Гълъбинов вкара и в купата на Италия, "Специя" удари "Рома" за 1/4-финал
-
544 новозаразени с коронавирус, 8,7% от тестваните, 6243 излекувани
-
Германия удължава срока на ограничителните мерки заради коронавируса до 14 февруари
-
Викторио: Виновен съм за разстрела на Никол и Дарина, но бях провокиран (Обзор)
-
Христо Мутафчиев чува плача на ангелите