Постен сладкиш с мармалад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9251248 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам прекрасен десерт, с който да се подсладите по време на коледния пост”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

250 г брашно от лимец или спелта, 150 г шипков мармалад, 50 г кокосова или кафява захар, 1 кенче кокосово мляко, 30 г царевично нишесте, 40 г разтопено кокосово масло, 1-2 с.л. какао, 1 ч.л. канела, 1 бакпулвер, 1 щипка джинджифил на прах, олио за намазване на формата, брашно за поръсване, 1 черен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смесваме пресятото брашно с бакпулвера, кокосовата или кафявата захар, царевичното нишесте, какаото, канелата и джинджифила. Постепенно прибавяме разтопеното кокосово масло и мармалада.

Наливаме при непрекъснато разбъркване кокосовото мляко - около 300 мл, до получаването на хомогенно тесто с гъстотата на кексово.

Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс и печем в загрята фурна на 170 градуса 20-30 минути. След като изстине, внимателно изваждаме кекса от формата и го обръщаме в подходящ за сервиране поднос.

Заливаме го с разтопения на водна баня шоколад и по желание поръсваме с кокосови стърготини.